Plná moc k převzetí dokumentů
Citát ze zdroje Loria dne 20. 3. 2026, 14:27Добрий день! Потрібна термінова порада. Ми з чоловіком нещодавно переїхали до Праги з маленькою дитиною. Для оформлення дитячих виплат та інтеграційних програм нам потрібне свідоцтво про народження дитини, але оригінал залишився в Україні у бабусі. Ми замовили дублікат в архіві, але він уже готовий, а забрати його можемо тільки через довірену особу. Чи можна зробити довіреність тут, у Празі, щоб бабуся забрала свідоцтво? І чи приймуть такий документ в Україні?
Добрий день! Потрібна термінова порада. Ми з чоловіком нещодавно переїхали до Праги з маленькою дитиною. Для оформлення дитячих виплат та інтеграційних програм нам потрібне свідоцтво про народження дитини, але оригінал залишився в Україні у бабусі. Ми замовили дублікат в архіві, але він уже готовий, а забрати його можемо тільки через довірену особу. Чи можна зробити довіреність тут, у Празі, щоб бабуся забрала свідоцтво? І чи приймуть такий документ в Україні?
Citát ze zdroje PetrNovak dne 20. 3. 2026, 14:31Вітання! Так, це абсолютно робочий варіант. Довіреність, оформлена в Празі, має повну силу в Україні. Головне – щоб у документі було чітко прописано, що бабуся має право отримати саме дублікат свідоцтва про народження дитини, розписатися за нього та, за потреби, сплатити адміністративний збір. Також варто додати право отримувати довідки, якщо раптом в архіві попросять якісь додаткові папери.
Я своїй сестрі нещодавно робив таку довіреність. Вона в Празі, я в Києві. Вона звернулася на сайт - https://www.expert-docs.cz/
Там усе дуже професійно: заповнила заявку, їй зателефонували, пояснили, які дані потрібні. Підготували текст довіреності українською з усіма потрібними формулюваннями, вона завірила в нотаріуса в Празі (це зайняло 15 хвилин), надіслала мені скан. Я роздрукував, сходив в архів – і за 10 хвилин отримав свідоцтво. Жодних проблем, архів прийняв документ без питань. До речі, працюють без передоплати – це дуже зручно. Тож не переживайте, зробіть усе правильно – і бабуся спокійно отримає свідоцтво, а ви зможете оформити всі необхідні виплати в Чехії.
Вітання! Так, це абсолютно робочий варіант. Довіреність, оформлена в Празі, має повну силу в Україні. Головне – щоб у документі було чітко прописано, що бабуся має право отримати саме дублікат свідоцтва про народження дитини, розписатися за нього та, за потреби, сплатити адміністративний збір. Також варто додати право отримувати довідки, якщо раптом в архіві попросять якісь додаткові папери.
Я своїй сестрі нещодавно робив таку довіреність. Вона в Празі, я в Києві. Вона звернулася на сайт - https://www.expert-docs.cz/
Там усе дуже професійно: заповнила заявку, їй зателефонували, пояснили, які дані потрібні. Підготували текст довіреності українською з усіма потрібними формулюваннями, вона завірила в нотаріуса в Празі (це зайняло 15 хвилин), надіслала мені скан. Я роздрукував, сходив в архів – і за 10 хвилин отримав свідоцтво. Жодних проблем, архів прийняв документ без питань. До речі, працюють без передоплати – це дуже зручно. Тож не переживайте, зробіть усе правильно – і бабуся спокійно отримає свідоцтво, а ви зможете оформити всі необхідні виплати в Чехії.